فهرست مطالب

فصلنامه نوآوری های مدیریت آموزشی
سال دوازدهم شماره 1 (پیاپی 45، زمستان 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/12/25
  • تعداد عناوین: 8
|
  • محمود قربانی، محمدعلی عبداللهی صفحات 7-20
    این پژوهش با هدف شناسایی رابطه بین ابعاد سرمایه روانشناختی و هویت سازمانی در شرکت ملی گاز مشهد مقدس انجام شده است. جهت بررسی سرمایه روانشناختی از پرسشنامه لوتانز (2007) و جهت بررسی هویت سازمانی از پرسشنامه چنی (1983) استفاده شده است. داده های حاصل از این تحقیق در دو سطح توصیفی و استنباطی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته اند. در سطح توصیفی از شاخص های فراوانی، درصد و… و در سطح استنباطی نیز از معادلات ساختاری بهره برده ایم. جامعه آماری شامل کلیه کارکنان رسمی شرکت گاز مشهد حدود 250 نفر می باشد که حجم نمونه بر اساس فرمول کوکران 152 نفر به دست آمد. برای تایید روایی محتوی و ظاهری از نظر اساتید خبره و همچنین استفاده از نتایج تحلیل عامل تاییدی استفاده گردید که نتیجه حاکی از تایید پرسشنامه بود. همچنین برای تایید پرسشنامه از ضریب آلفای کرونباخ استفاده گردید. و پایایی در سطح 92/0 و 87/0 به ترتیب برای سرمایه روانشناختی و هویت سازمانی به دست آمد. نتایج بدست آمده از آزمون فرضیه اصلی تحقیق نشان داد که در این سازمان میان سرمایه روانشناختی و هویت سازمانی کارکنان رابطه وجود دارد. همچنین نتایج به دست آمده از آزمون فرضیات فرعی نشان داد که از میان مولفه های سرمایه روانشناختی بین (امیدواری و تاب آوری) با هویت سازمانی رابطه وجود ندارد.
    کلیدواژگان: روانشناسی مثبت گرا، رفتار سازمانی مثبت گرا، سرمایه روانشناختی، هویت سازمانی
  • مرضیه حیدری، فاطمه فرخی، مسعود قربانی دولت آبادی صفحات 21-36
    این تحقیق با هدف تعیین ارتباط بین عدالت سازمانی، اشتیاق شغلی و تعهد سازمانی انجام شد. جامعه آماری را کلیه ی اعضای هیات علمی دانشگاه اصفهان تشکیل دادند که از این جامعه آماری 230 نفر به عنوان نمونه به شکل تصادفی ساده انتخاب شدند. روش تحقیق از نوع همبستگی بود. برای جمع آوری اطلاعات از سه پرسش نامه ی عدالت سازمانی نیهوف و مورمن (1993) ، اشتیاق شغلی شوفلی (2006) و تعهد سازمانی آلن و مایر (1990) استفاده گردید. روایی پرسش نامه ها به صورت محتوایی مورد تایید قرار گرفت. پایایی پرسش نامه ها با استفاده از روش ضریب آلفای کرونباخ محاسبه گردید. پایایی پرسش نامه ی عدالت سازمانی 88/0، اشتیاق شغلی92/0، تعهد سازمانی 88/0 بود. برای تحلیل داده ها در آمار توصیفی از میانگین و انحراف معیار و در استنباطی از آزمون میانگین یک جامعهمستقل و آزمون مقایسه میانگین چند جامعه و یا تحلیل واریانس چند متغیره استفاده شد. نتایج این تجزیه و تحلیل نشان داد که بین عدالت سازمانی و تعهد سازمانی ارتباط مثبت و معنادار وجود دارد (05/0p≤). همچنین عدالت سازمانی می تواند عامل تاثیرگذار در اشتیاق شغلی اعضای هیات علمی باشد. نتایج آزمون در فرضیه دیگر بیانگر این بود که اشتیاق شغلی می تواند تعهد سازمانی اعضای هیات علمی را پیش بینی کند. بنابر این می توان چنین نتیجه گرفت که هر چه مدیران به رعایت عدالت و انصاف در دانشگاه بیشتر و بهتر توجه کند، کارکنان با شوق و تعهد بیشتر به کار می پردازند و اهداف دانشگاه به طور موثری تحقق می یابد.
    کلیدواژگان: عدالت سازمانی، اشتیاق شغلی، تعهد سازمانی
  • حمیدرضا آراسته، کامران محمدخانی، طلیعه مقیمی صفحات 37-54
    با توجه به پیشرفت های علمی اخیر، پیشبرد دیپلماسی علم و فناوری در اولویت برنامه های راهبردی کشورمان قرار گرفته است. با توجه به نقش محوری نظام آموزش عالی در تولید و انتشار علم و فناوری، بررسی ابعاد و مولفه های پیشبرد دیپلماسی علم و فناوری در کشور و ارتقای نقش نظام آموزش عالی در پیشبرد آن ضروری به نظر می رسد. پژوهش حاضر بر مبنای هدف از نوع کاربردی و از نظر نحوه جمع آوری اطلاعات پیمایشی است. 2 سئوال این پژوهش عبارتست از: ابعاد و مولفه های پیشبرد دیپلماسی علم و فناوری کدامند؟ عوامل و ملاک های ارتقا دهنده نقش نظام آموزش عالی در پیشبرد دیپلماسی علم و فناوری کدامند؟ در این پژوهش برای پاسخ به سئوالات، از دو روش کیفی (مصاحبه نیمه ساختاریافته) و کمی (پرسشنامه) استفاده شده است. جامعه آماری در روش کیفی 6 نفر از صاحب نظران حوزه های آموزش عالی و سیاست خارجی (به لحاظ ماهیت بین رشته ای پژوهش) هستند که در مصاحبه شرکت نمودند. جامعه آماری برای ابزار کمی در این پژوهش اعضای هیات علمی دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی می باشد. نتایج این پژوهش تعداد 3 بعد و 30 مولفه برای پیشبرد دیپلماسی علم و فناوری در کشور و 5 عامل و 21 ملاک جهت ارتقای نقش نظام آموزش عالی در پیشبرد دیپلماسی علم و فناوری را تایید نمود.
    کلیدواژگان: دیپلماسی علم و فناوری، پیشبرد دیپلماسی علم و فناوری، نقش نظام آموزش عالی در پیشبرد دیپلماسی علم و فناوری
  • الهام پورمختاری، فریبا کریمی صفحات 55-68
    این پژوهش با هدف تعیین رابطه ادراک از رهبری موثق با رفتارهای انحرافی در کارکنان اداره های آموزش و پرورش شهر اصفهان به روش توصیفی- همبستگی انجام گرفته است. جامعه آماری پژوهش حاضر شامل همه کارکنان اداره های آموزش و پرورش است که تعداد آنها 663 نفر بودند. بر اساس فرمول حجم نمونه کوکران 243 نفر به عنوان نمونه آماری با روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای متناسب با حجم انتخاب شدند. برای جمع آوری اطلاعات، از پرسشنامه های رهبری موثق والومبا و همکاران و رفتارهای انحرافی بنت و رابینسون استفاده شد. پایایی پرسشنامه ها با استفاده از آلفای کرونباخ به ترتیب رهبری موثق (0/85) و رفتار انحرافی (0/73) محاسبه شد. تجزیه و تحلیل یافته ها با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون، رگرسیون گام به گام و آزمون تحلیل واریانس انجام شد. نتایج نشان داد که بین رهبری موثق (P<0/01،r=-0/285) ، مولفه های شفافیت رابطه ای (p<0/01، r=-0/226) ، جنبه های اخلاقی درونی شده (p<0/05، r=-0/160) و پردازش متوازن (p<0/01، r=-0/196) با رفتارهای انحرافی رابطه معنی دار و معکوس وجود دارد. همچنین، از بین مولفه های رهبری موثق به ترتیب مولفه های شفافیت رابطه ای، پردازش متوازن، جنبه های اخلاقی درونی شده قادر به پیش بینی رفتارهای انحرافی کارکنان ستادی بود. همچنین نتایج نشان داد که بین نمره های رهبری موثق و رفتارهای انحرافی برحسب جنسیت، سن تفاوت معنی دار وجود ندارد. تفاوت بین نمره های رفتارهای انحرافی برحسب سابقه خدمت معنی دار نبوده ولی تفاوت نمره های رهبری موثق برحسب سابقه خدمت معنی دار بود. همچنین نتایج نشان داد بین نمره های رهبری موثق افراد باسابقه خدمت کمتر از 10 سال، سابقه 10 تا 20 سال و بیشتر از 20 سال تفاوت معنی دار بوده است.
    کلیدواژگان: رهبری موثق، رفتارهای انحرافی، کارکنان ستادی آموزش و پرورش شهر اصفهان
  • مهدی کاظم زاده بیطالی، ابراهیم جدی الوارعلیا، محمد حسنی صفحات 69-83
    هدف این پژوهش بررسی عوامل موثر بر تعهد حرفه ای معلمان در مدارس دولتی استان آذربایجان غربی است. روش تحقیق در این پژوهش، توصیفی از نوع همبستگی می باشد. جامعه آماری این پژوهش کلیه معلمان مرد و زن در سطح استان آذربایجان غربی به تعداد 19707 بودند. حجم نمونه با استفاده از جدول مورگان با توجه به جامعه آماری، 377 نفر با روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای در نظر گرفته شد. برای گردآوری اطلاعات از 9 پرسشنامه استاندارد استفاده شده است. ضریب کلی پرسشنامه ها با استفاده از روش آلفای کرونباخ 75/0 بدست آمد. داده های بدست آمده از طریق روش همبستگی و تحلیل رگرسیون به روش گام به گام مورد تحلیل قرار گرفت. نتایج حاصل از تجزیه و تحلیل های آماری نشان داد که بین تمامی عوامل موثر بر تعهد حرفه ای معلمان به جزء تمرکز سازمانی رابطه وجود دارد. همچینین نتایج حاصل از رگرسیون نشان می دهد که از بین عوامل موثر بر تعهد حرفه ای مولفه های رشد حرفه ای، رضایت شغلی و همانند سازی در پیش بینی تعهد حرفه ای در معلمان مورد مطالعه معنادار هستند و تا حدود 377/0 در صد می توان از روی این مولفه ها تعهد حرفه ای را پیش بینی کرد. طبق نتایج تحقیق کلیه ابعاد، مولفه های چارچوب ارائه شده دارای اهمیت می باشد و چارچوب اخیر می تواند به عنوان ابزاری جهت ارزیابی تعهد حرفه ای معلمان قرار گیرد. نتایج پژوهشهایی از این قبیل می تواند به عنوان ابزارهایی جهت کمک به برنامه ریزان آموزشی کشور، در ارتقا تعهد حرفه ای معلمان واقع گردد.
    کلیدواژگان: تعهد حرفه ای، معلمان
  • اباسط میرزایی، سید جمال الدین طیبی، امیراشکان نصیری پور، لیلا ریاحی صفحات 85-91
    نظام سلامت امروزه یکی از بزرگترین بخش های اقتصاد جهان را تشکیل می دهد. لذا آموزش مدیران و سیاستگذاران بخش بهداشت و درمان بایستی با بهره گیری از شاخص های ارزیابی مالی و کسب آگاهی از طریق آموزش شاخصها و شناخت کافی از عملکرد بیمارستان ها را پیدا کنند. هدف از انجام این پژوهش تعیین شاخص های مالی تاثیر گذار و قابل آموزش در ارزیابی عملکرد بیمارستانهای دانشگاه های علوم پزشکی ایران برای مدیران به منظور فراهم نمودن زمینه ای برای استقرار نظام آموزشی سیستماتیک برای ارزیابی عملکرد مالی بیمارستان ها است. پژوهش حاضر بصورت ترکیبی از دو روش تحلیل مرور نظام مند و تحلیل سلسله مراتبی بود که پس از استخراج شاخص های ارزیابی عملکرد بیمارستان ها، با استفاده از تکنیک تحلیل سلسله مراتبی (AHP) الگوی پیشنهادی تایید گردید و گروه صاحبنظران را 162 نفراز صاحبنظران دانشگاهی تشکیل دادند. شاخص ها در 9 گروه شامل شاخص های قابل آموزش برای مدیران،، نقدینگی، ساختار سرمایه، نسبت آنی (تست اسید) ، درآمد، هزینه، بهره برداری، نسبت های کارایی مدیریت و سایر نسبتهای مالی تعیین شده که میتواند مورد استفاده در دوره های آموزشی برای مدیران قرار گیرد و زیر معیار هر یک از آنها نیز الویت بندی و وزن دهی شدند. از شاخص های فوق ، بالاترین اولویت مربوط به شاخص سودآوری که از نظر مدیران رتبه آول برای آموزش را دارد ، با امتیاز 246/0 و کمترین اولویت مربوط به عامل شاخص های اقتضایی بود که امتیاز 010/0 را کسب نمود. شاخص های سودآوری، نقدینگی و ساختار سرمایه دارای بالاترین وزن در نیاز های آموزش مدیران بودند. شاخص های ارزیابی عملکرد مالی می تواند وضعیت مالی بیمارستان ها را تعیین نموده و نقاط قوت و ضعف بیمارستان ها را برای تصمیم گیری های راهبردی شناسایی و در نهایت مبنای مقایسه بین بیمارستان های مختلف باشد.
    کلیدواژگان: آموزش ارزیابی بیمارستان، عملکرد مدیران بیمارستان ها، ارزیابی مالی
  • شاروخ سلطانی صفحات 93-107
    این تحقیق پیرامون بررسی ارتباط ابعاد مختلف اعتماد سازمانی با تعهد سازمانی کارکنان صورت گرفته است. جامعه آماری این تحقیق کلیه کارکنان آموزش و پرورش شهرستان مهاباد است، که تعداد آنها حدود 1500 نفر می باشد؛ و حجم نمونه 306 نفر می باشد که با استفاده از فرمول کوکران بدست آمد. جهت گردآوری داده ها از پرسشنامه اعتماد سازمانی الونن و همکاران با ضریب آلفای 91% و برای بررسی تعهد سازمانی از پرسشنامه آلن و می یر با ضریب آلفای 89% استفاده شده است. برای تجزیه و تحلیل داده ها و آزمون فرضیه ها از آزمون رتبه بندی فریدمن و همبستگی پیرسون بهره گرفته شده است. پژوهش حاضر از یک فرضیه اصلی و سه فرضیه فرعی تشکیل شده است. نتایج حاصل از فرضیه اصلی تحقیق حاکی از این است که میان اعتماد سازمانی و تعهد سازمانی ارتباط مثبت و معناداری وجود دارد. به علاوه نتایج حاصل از فرضیات فرعی تحقیق نشان دهنده این بود که میان ابعاد مختلف اعتماد سازمانی (اعتماد افقی، عمودی و نهادی) و تعهد سازمانی رابطه مثبت و معناداری برقرار است. همچنین نتایج نشان می دهد که تمامی ابعاد اعتماد سازمانی با یکدیگر و با تمام ابعاد تعهد سازمانی ارتباط مثبت ومعنادار دارند.
    کلیدواژگان: اعتماد سازمانی، اعتماد افقی، اعتماد عمودی، اعتماد نهادی، تعهد سازمانی
  • میثم لطیفی دانشیار، محمدرضا هاشمی صفحات 109-116
    این پژوهش با هدف آگاهی از وضعیت فرآیند یادگیری سازمانی کارکنان بانک های شهرستان دورود به روش پیمایشی- توصیفی به انجام رسیده است. جامعه آماری پژوهش شامل 321 نفر از کارکنان بانک های مورد مطالعه است که تعداد175 نفر از آنان براساس فرمول کوکران به عنوان نمونه انتخاب شدند. برای گردآوری داده های مورد نیاز پژوهش از پرسشنامه استفاده شده است. برای تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار آماری SPSS استفاده شد.
    یافته های پژوهش نشان داد که وضعیت پویایی یادگیری جمعی، تحول سازمانی، توانمندسازی افراد، مدیریت دانش و بهکارگیری فناوری اطلاعات در بین کارکنان بانک های شهرستان دورود بالاتر از حد متوسط بوده است. براساس نتایج پژوهش می توان چنین نتیجهگرفت که سازمان ها می توانند با فراهم ساختن شرایط و امکانات لازم براییادگیری مداوم و مستمر کارکنان خود، سبب همراهی و همگامی آنان با تحولات و دگرگونی جامعه جهانی با هدف تعالی سازمان خود شوند.
    کلیدواژگان: یادگیری، یادگیری سازمانی، کارکنان، بانک ها، دورود
|
  • Mahmoud Ghorbani, Mohammad Ali Abdollahi Pages 7-20
    This study aimed to identify the relationship between psychological capital and organizational identity has been done in the National Gas Company of Mashhad. To study the psychological capital from Lufthansa questionnaire (2007) and to study organizational identity from Cheney questionnaire (1983) was used. The results of this study, both descriptive and inferential statistics have been analyzed.In the level of description from parameters of frequency, percentage, etc. and inferential have also benefited from structural equation. The population consisted of all employees in Mashhad gas is about 250 people, that according to Cochran formula the sample size was 152 people. To verify the validity of the content and appearance of expert supervision and using confirmatory factor analysis was used that The result indicated approved questionnaire.also from The Cronbach's alpha coefficient was used to verify the questionnaire.and reliability respectively at the level 0/92 and 0/87 for psychological capital and organizational identity was. The results of the test showed that the main hypothesis in this organization there is a relationship between psychological capital and organizational identity. Also the results of the research of Sub assumptions showed thatAmong the components of psychological capital (hope and resilience) there is no relationship with organizational identity.
    Keywords: positive psychology, positive organizational behavior, psychological capital, organizational identity
  • Marzieh Heydari, Fatemeh Farokhi, Masoud Ghorbani Dolatabadi Pages 21-36
    This study was performed to determine the relationship between organizational justice, work engagement and organizational commitment. The Statistical population was formed from all faculty members in university of Esfahan, that among of these, 230 samples were selected at random.The research method was correlation.In order to collect information, three questionnaires of organizational justice(1993), work engagement(2006) and organizational commitment(1990) were used. For data analysis at descriptive statistics, from the mean and standard deviation were used. And at inferential statistical, from the mean test of a independent society and mean comparison test of Several Society or analysis of multivariate variance were used. The results of this analysis showed that there is a significant and positive relationship between organizational justice and organizational commitment. Also organizational justice can be affecting factors at the work engagement of the staff. Test results in another hypothesis showed that work engagement can predict staff organizational commitment. So we can conclude that Whatever the Director better pay attention to justice and fairness in organizations, teachers work whit more enthusiasm and commitment and objectives of the organization are effectively realized.
    Keywords: Organizational justice, work engagement, Organizational Commitment
  • Hamid Reza Arasteh, Kamran Mohamad Khani, Marzeieh Moghimi Pages 37-54
    Science Diplomacy is a developing foreign policy an international relationship among nations through science and technology. Because of the major rule of higher education in produce and dissemination the science and new technology, this important organization always attractive. This study is about the investigation of measurements and factors for developing science diplomacy and the higher education rules in that fundamental factor to foreign diplomacy. Also this study is applied because of application in foreign policy. The researcher make questionnaire is the tool for data gathering in this paper .The sample in this research is the scientific board of K.N. TOOSI University. Results show and confirm the 3 dimension and 33 elements for developing the science diplomacy and 5 factors and 21 measurements for the rule of higher education for upgrading that. The main suggestion for higher education and foreign policy are developing infrastructure and upgrading the international agreement among universities, finding solution for shared challenges especially among neighbor’s countries and etc.
    Keywords: Key words: diplomacy, science, technology, science, technology diplomacy, the role of higher education in science, technology diplomacy
  • Elham Poormokhtari, Fariba Karimi Pages 55-68
    The present study aims was to determine the relationship between perception of authentic leadership and deviant behaviors among employees of education organization of Isfahan city through descriptive - correlation research method. The population in this study includes all employees of education organization, i.e. 663 people. On the basis of Cochran’s sample size, 243 individuals are selected through stratified random sampling method as the sample of study. To collect the required data, Walumbwa et al.’s (2008) questionnaire of authentic leadership and Bennett and Robinson’s (2000) questionnaire of deviant behaviors were used. Reliability of the questionnaire of authentic leadership turned out to be .85 and reliability of the questionnaire of deviant behaviors turned out to be .73 using Cronbach's alpha. Data were analyzed using Pearson correlation coefficient, stepwise regression and analysis of variance. The results showed that there was a significant reverse relationship between authentic leadership (p
    Keywords: authentic leadership, deviant behaviors, staff of education organization of Isfahan city
  • Mehdi Kazemzadehbeytali, Ebrahim Jedi, Mohammad Hassani Pages 69-83
    The aim of this study is to investigate Factors influencing teachers’ professional commitment. Research method of study is descriptive-correlation. The statistical population of study included all male and female teachers of West Azarbaijan in the educational for data gathering in this study, a sample comprising 377 teachers in of West Azarbaijan were selected by using stratified random sampling. The data were collected through standard questionnaire of professional commitment, organizational centralization, management style, identification with school, organization cultural , decision making, self- efficacy, professional growth, work conscientiousness , job satisfaction. The reliability thorough Cronbach’s alpha coefficient was 0/75. Regression and correlation were utilized to analyze thedata.Results indicate that relationship between Factors influencing teachers ’professional commitment and professional commitment –exception of organizational centralization- were significant. Also Results of multiple regression revealed that professional growth, job satisfaction, identification with school, can predict teachers’ professional commitmentand up to about 0/377 percent of the components can be traced professional commitment.According to the results of all aspects, elements of the proposed framework is important and the recent framework can be used as a tool to assess teacher's professional commitment. The results of such studies can be used as educational tools to help planners improve the professional commitment is real teacher.
    Keywords: professional commitment, teachers
  • Abasat Mirzaei, Jamaldin Tayebi, Amir Ashkan Nasiripor, Liela Riyahi Pages 85-91
    Today, the health system is one of the largest sections of the economy throughout the world. Therefore, the managers and policymakers of the health and treatment sections should be trained by exploiting the financial assessment indices and also by acquiring the knowledge via training the indices and sufficient recognition of hospital function. The purpose of the present study is determination of the effective and trainable financial indices in assessment of function of the Iran University of Medical Science hospitals for providing a systematic educational training to evaluating the financial function of hospitals.
    Methods
    the present study is a combinational method including systematic review analysis and analytical hierarchy method which was confirmed by using of the suggested paradigm for analytical hierarchy process (AHP) after extracting the indices of the function assessment of hospital. The experts consisted of 162 subjects.
    Findings: the indices were determined for nine groups including trainable indices for managers, cash, investment, quick ratio (acid test ratio), income, expense, exploitation, the proportion of management efficacy and other financial ratios that can be used for educational periods for managers. In addition, subscale of each of them was prioritized and measured. From the above indices, the profitability index had the highest priority which acquired the first rank with 0.246 scores for training and the least priority was related to the factor of contingency measures with 0.010 scores.
    Conclusion
    The indices of cash, profitability, and investment had the highest scale in the educational needs of managers. The indices of the financial function defines the financial status of the hospitals and also it determines the strengths and weaknesses of the hospitals for strategic decision making, and it is fundamental for comparison between different hospitals.
    Keywords: Training the hospital assessment, function of hospital managers, financial evaluation
  • Sharokh Soltani Pages 93-107
    This research is aboutthe relationship between different aspects of organizational trust and organizational commitment of the staff. The statistical population of this study consists of 1500 employees of Educational Office in Mahabad city; and the sample's capacity is 306 people that was calculated by using Cochran method. In order to investigate the organizational trust we used the method proposed by Alonen et.al, and we used Allan and Meyer's method to investigate the organizational commitment. We used Friedman's test and Pearson's coefficient test to analyze the data and to examine the hypothesis. The present research is consisted of a main hypothesis and three supporting hypotheses. The results of the main hypothesis show that there is a positive and meaningful relationship between organizational trust and organizational commitment. And the results of supporting hypotheses show that there is a positive and meaningful relationship between organizational trust (vertical trust, lateral trust and institutional trust) and organizational commitment. The results also show that there is a meaningful and positive relationship between all aspects of organizational trust with each other and also with all aspects of organizational commitment.
    Keywords: Organizational trust, vertical trust, lateral trust, institutional trust, organizational commitment
  • Maisam Latifi, Mohammad Reza Hashemi Pages 109-116
    This descriptive survey is conducted to study organizational learning process of bank staffs in Dorud city. Research statistical population included 321 staffs of understudied banks. 175 individuals were selected as research sample through using Cochran formula. Research data were collected through a questionnaire. Data were analyzed using SPSS. Research findings showed that collective learning, organizational evolution, individual empowerment, knowledge management, as well as applying information technology were more than intermediate among bank staffs in Dorud. According to research results, it concluded that organizations may cause development along with global evolutions by providing necessary requirement of permanent learning for staffs
    Keywords: Learning, organizational learning, staffs, banks, Dorud